Založ si blog

Bratislavskí kandidáti radi oslovujú voličov s Ý KVÉ

Pozbieral som náhodným výberom fotky a slogany niektorých volebných plagátov.
To by normálny človek nevymyslel. Musel by byť veľkým expertom na poľiťicky markeťing. Ani to by asi nestačilo. A to ani nespomínam taký úkaz ako je Jednotná kandidátka šiestich, siedmych, ôsmych… strán, zároveň s tvrdeniami politikov, že v regionále na stranách nezáleží…

 

Predsa však, niektoré slogany mohli kandidáti poopraviť, aby boli zrozumiteľnejšie. Tu ide o vecný problém a nie o ideológiu… Človek by im tak veľmi chcel porozumieť, že o čo im asi tak ide, že čo majú aký problém, prečo niektorí z nich vôbec kandidujú. Totiž, z tých odkazov na plagátoch sa to nedá zistiť.
Niektoré návrhy na interpretáciu prikladám v rámci nového folklóru… Snáď bude mať čitateľ aj lepšie vysvetlenia a doplnky poruke, čo určite všetci kandidáti ocenia v najbližších voľbách. Teda, snáď po tejto garnitúre nestratia voľby načisto zmysel a ešte niekedy nejaké budú.

 

No ale poďme už na to a takmer podľa abecedy:

 

Jedným slovom čarostrelec. Uhrančivý pohľad zasiahne priamo Srdce a presvedčí aj náročnú ezoterickú klientelu. Len neviem, kedy sa téma „Vízia cieľ srdce“ dostane na program rokovania v Petržalke…

1

 

Akoby som počul toto, „prosím Vás, zvoľte ma ešte raz na 16 rokov. A potom ešte raz na 16 rokov. A potom ešte raz na 16 rokov. To máme spolu 48 rokov. A potom ma zmiešajte s klobásovým korením a soľou a rozptýľte popol nad Petržalkou akoby nad Kartágom…“2
Zjavný preklep, správne malo byť „jedno pracovné miesto“… (je to predsa sociálne uvažujúca koalícia)

4

 

Určite treba primerane osloviť aj voličov s Ý Kvé tej najmenšej možnej litráže. A najmä takých, čo si cudzích ujov rozdeľujú na dobrých a kakaných… Dokiaľ majú občiansky, tak nech si aj oni zvolia to svoje… Nasledujúce dva príspevky sú práve pre nich.

5

En ten tiky… dobrá ilustrácia do šlabikára a pekne sa to aj rýmuje, to by deti mohli zvládnuť, možno aj logopéd.
d2a

 

Kúzelník ale nie je čarodejník, ste sa poriadne sekli…

6

 

Ktoréhože primátora môže mať tento kandidát na mysli? Premýšľam, nič mi nenapadá. Ale inak, ani Alino Capone by nevymyslel srdcervúcejší slogan…

7

 

Konečne poriadne veľká, strategická, a zároveň jediná téma, ktorá už nebude na programe dňa…

d3a

 

Má snáď kandidát cestovnú agentúru? Lebo inak to nemá logiku…
d7aMá snáď kandidát ešte aj stavebnú firmu? Lebo ak nie, tak to už fakt nemá žiadnu logiku… (ako môžu voliči zvoliť plaváreň… to snáď v referende? alebo sa už kandidát cíti ako Plaváreň? hmm…)
d6a

 

„Mám veľmi bohaté skúsenosti, bol som aj členom tej, jak sa to urva povie, jááj, ká es čé, no ale terazky som za tú slušnosť…“
(doposiaľ najslušnejšie vyzerajúcim primátorom Bratislavy bol jednoznačne Ďurkovský, to len aby sa nezabudlo, čo dokáže urobiť z ľudí slušný imidž v ďalšom funkčnom období)

f1a

 

Riešenia??? Výsledky???

Čo by to tak mohlo byť v Bratislave Novom Meste? Nič ma nenapadá. Žeby rozpredávanie obecného majetku vybraným záujemcom? Ničenie vinohradníckej pôdy a výstavba na svahoch vďaka „špeciálnemu“ územnému plánu a dražbám? Parkovacia s.r.o.? Prideľovanie sociálnych bytov kadekomu? Predražené služby? Lobovanie za výstavbu napríklad na Železnej studničke? …fakt mi nič nenapadá… (tu musí ísť o nejaký nový druh politickej diagnózy… kde je aspoň jedno riešenie, jeden výsledok?)

g1a

 

Veľmi empatický kandidát. Skutočne, so zápchou by nemal nikto cestovať.

g2a

 

Kto komu? …aha… (Ján B. ešte niekomu verí?)

h1aAko to len Ján B. stíha, sám kandiduje, ešte aj ďalších kandidátov podporuje…? On ich, oni jeho, všetci sa navzájom… veď oni si vystačia úplne sami…

š5a

 

Toto nie je dobré, to má byť presne naopak – tvoj scenár a naša réžia, vieme, čo dokáže režisér… Ale veď inak je to jasné, realita je v Bratislave naopak.

i1a
Veľmi pekné, ja som spokojný, som za krásu, veľmi pekná kravata aj sako!

j1a

 

Perfektné kľučkovanie medzi slovíčkami – sú aj iné vplyvy, je aj iná korupcia, my vieme…

k1ad1a

 

Že by kandidát urgentne potreboval zmenu v živote? Ale kvôli tomu zase meniť celú Bratislavu, veď je už dosť domenená… (a niečo tu určite funguje)

k4a

k3a
Veľmi správne, pán Martin, neprestávajte pokiaľ nenasneží! Inak, na čistenie stačí vyhrnúť rukávy, ako to pekne názorne ukazujete, netreba mať k tomu hneď funkciu starostu… (dole pod tým billboardom by sa hneď našla nejaká práca)

k3a

 

Odhadujem dobre, že psychiater? Pre poslancov? To je dobré, ale preto treba byť nevyhnutné starostom? Veď ambulancia sa dá prenajať priamo v budove miestneho úradu.

m2a

 

Sám doma (Home alone)? A ktorý diel? (keď sa človek sám doma nudí, keďže „naši išli do mesta“, môže napríklad vytáčať náhodné čísla do Austrálie a vyrobiť rodičom neskutočný účet alebo si podať kandidátku… )

m3a
No, neviem, ale hlavne slečny by si mali dať pozor na tohto kandidáta, lebo už má 2 ženské záväzky…
n2a

No nezober, keď nalievajú!
„Chlapi, dáme to? No čo by sme nedali! Dám ešte jednu, 25 rokov sušíte hubu, teraz to dáme? No čo by sme nedali aj druhú…“ – tento kandidátsky príhovor určite docenia všetci, čo si to radi dajú aj bez veľkých slov, pán Ivo, nalej! (…mám na mysli to bratislavské víno zo zastavaných zničených vinohradov…)

n4a
Mimozemšťania…???
(ide v prípade č.15 a č.18 o fázový posun v čase?)

novoAA ešte Nové Mesto, ktoré svojím názvom trochu zavádza až za hranicami galaxie… je tu podozrivo koncentrovaný záujem o poslanecké miesta zo strany mimozemšťanov (mimo-zem-občanov)
n7a
Konečne správa, na ktorú sme všetci čakali! Tak je to správne, tak to má byť! Choďte ďalej a choďte, a choďte, a už sa nikdy viacej s ňou nevracajte!
(pospolitý ľud Bratislavy tomu hovorí vynášanie politickej Moreny; čo na tom, že je ešte len jeseň, chce to mať z krku čo najskôr…)
r1a
Staromešťania ueber alles, pán Krystián, vy ste stará dobrá škola!
Len nie je jasné, že za 1 € aká veľká porcia. A s mäsom alebo len so šťavou? A príloha? Každý deň? Spolu s bezdomovcami za jedným stolom? A či to aj dôchodcom eštebákom?
s1a

 

No, Pavel, teda po novom Šavel, to nie je zlá otázka, keby bol len jediný kandidát, prečo nie?
š1a

 

…aha…
Ale najlepšie na tejto archeologickej upútavke je telefónne číslo. Aké príznačné, že to zvoní niekde hlboko v záhrobí… (666 666), inak povedané Dr. Vavro Šrobár sa v hrobe obracia…
š4a

 

Toto je fakt drzosť! Kandidát nielenže ukradol čistotu a poriadok, ale ešte nás chce aj vydierať? (nie je vylúčené, že som ani toto nepochopil na prvý raz)
š6a

 

Neviem, prečo mi tak nástojčivo pripomenuli Village People (neprekladám do slovenčiny, aby si to niekto nevysvetlil zle…). Už som na webe začal hľadať predpredaj vstupeniek, ale potom som si to prečítal pozornejšie…
tip a

 

(Stačí.)

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

ferobednarik

Keby som to nevidel na vlastné oči, tak by som tomu aj uveril.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 4168x
Priemerná čítanosť článkov: 4168x

Autor blogu

Kategórie

Archív